100% onafhankelijk
Alle providers
Goedkoopste abonnementen
Beste vergelijker
Alle abonnementen

Goedkoopste sim only abonnement voor gemiddeld verbruik

Een gemiddelde consument belt 100 tot 200 belminuten per maand en 1000 tot 2000 MB aan data. Dit verbruik zal de komende jaren niet stijgen, welke sim only abonnement is het goedkoopste?

Gemiddeld data verbruik in Nederland

Nederlanders gebruiken gemiddeld 100 tot 200 belminuten. Het data gebruik is de afgelopen jaren toegenomen, gemiddeld verbruikt een consument 1000 tot 2000 MB per maand. Voor de komst van 4G was het gemiddelde dataverbruik ongeveer 500 MB per maand. Nu alle providers 4G aanbieden is het gemiddelde dataverbruik 2 รก 4x zo hoog geworden. Het gemiddelde verbruik is de afgelopen jaren toegenomen, groot verbruikers zijn uiteraard ook meer gaan verbruiken. Als er gesproken wordt over een grootverbruiker dan verbruikt deze persoon meer dan 5000 MB per maand. Omdat alle providers 4G aanbieden zal het gemiddelde dataverbruik van consumenten niet meer toenemen.

Apps die veel data verbruiken

Hoewel een gemiddelde consument 1000 tot 2000 MB verbruikt per maand, kunnen een aantal apps snel voor uitschieters zorgen. Whatsapp is een app die weinig data maar ook veel data kan verbruiken. Met alleen tekst berichten zal het verbruik van Whatsapp niet boven de 100 MB uitkomen. Zodra je veel videoberichten ontvangt zal het dataverbruik echter substantieel toenemen. App zoals Youtube en Netflix verbruiken ook veel data, een avond Netflix kijken op je smartphone kan al snel 2 GB aan data kosten. Dit komt omdat video bestanden veel groter zijn dan losse afbeeldingen en tekst berichten.

Uiteraard kan je een hoog verbruik voorkomen, door slim om te gaan met je berichten. In Whatsapp kan je aangeven geen afbeeldingen & video’s te downloaden als je niet via wifi verbonden bent. Eenmaal thuis aangekomen kan je deze downloaden via je eigen wifi netwerk. Dit geldt uiteraard ook voor het kijken van Youtube en Netflix video’s.

Goedkoopste voor gemiddeld verbruik

Uiteraard kan er maar 1 provider het goedkoopste zijn. Hieronder is een overzicht van de drie goedkoopste sim only abonnementen die voldoen aan de eisen van de gemiddelde verbruiker.

De gemiddelde consument verbruikt 100 tot 200 belminuten per maand en 1000 tot 2000 MB aan data per maand.

Het laatste nieuws

Door: Ronald van Rooijen
13 september 2019
Door: Kevin
29 augustus 2019
Door: Ronald van Rooijen
10 mei 2019

Sim only providers die wij vergelijken