100% onafhankelijk
Alle providers
Goedkoopste abonnementen
Beste vergelijker
Alle abonnementen

Bellen via internet bij een sim only abonnement

Het heeft even geduurd maar tegenwoordig kan je ook bij Simyo over het internet bellen. Naast Simyo bieden ook Tele2, KPN, Vodafone & T-Mobile deze functionaliteit aan.

Bellen via het internet

Door de komst van 4G is het mogelijk om via internet te bellen. Het reguliere bellen gaat via het 2G / 3G netwerk, de snelheid van dit netwerk is een langzamer dan het 4G netwerk. Dit zorgt ervoor dat als je belt over het 4G netwerk de kwaliteit van het gesprek hoger is. Bellen via 4G kan op 3 manieren. Je kan bellen via Whatsapp, dit wordt ‘VoIP’ (Voice over IP) genoemd, hier gaat het gesprek dan ook via Whatsapp. Naast VoIP bestaat er tegenwoordig ook VoLTE (Voice over LTE), met deze techniek bel je daadwerkelijk over het netwerk van je provider. Als laatste kan je ook via VoWifi, dit staat voor Voice over Wifi.

Voordelen bellen via het internet

Het bellen via internet heeft meerdere voordelen, zoals eerder genoemd is de kwaliteit van het gesprek aanzienlijk beter. Je eigen stem, maar ook de stem met de persoon waarmee je belt klinkt veel scherper. Naast een betere geluidskwaliteit komt de verbinding ook sneller tot stand. Voordat de telefoon overgaat is bij 4G bellen vaak onder de 2 seconden. Een ander voordeel van VoIP is dat de minuten uit je databundel gaan. Je kan gesprek van 10 minuten houden terwijl er minder dan 1 MB aan data uit je databundel is verbruikt.

Welke providers bieden het aan

Bellen over internet heeft veel voordelen, jammer genoeg bieden weinig providers dit nog aan. Momenteel bieden alleen Tele2, KPN, Vodafone, T-Mobile & Simyo dit aan. Naast dat de provider het moet aanbieden moet ook jouw telefoon de functionaliteit ondersteunen. De providers bieden zelf een overzicht aan welke telefoons geschikt zijn. Als je besluit een sim only abonnement af te sluiten bij één van deze providers dan zullen er geen extra in kosten worden gebracht voor het bellen over internet.

Het laatste nieuws

Door: Marijn
13 september 2019
Door: Kevin
29 augustus 2019
Door: Maarten Preusterink
10 mei 2019

Sim only providers die wij vergelijken