100% onafhankelijk
Alle providers
Goedkoopste abonnementen
Beste vergelijker
Alle abonnementen

Wat is een eSIM?

De eSIM is in Nederland beschikbaar! T-Mobile is de eerste provider waarbij je een sim only abonnement met een eSIM kan kopen. Een eSIM is het nieuwste type simkaart.

Wat is een simkaart?

Iedere telefoon heeft een simkaart nodig om te werken, dit is een fysiek object die in de telefoon geplaatst moet worden. Bij moderne telefoons zit er meestal een gleuf aan de zijkant. Bij oudere telefoons zit de simkaart vaak in de buurt van de accu. Op de simkaart staat informatie voor de telefoon zoals bij welke provider je een abonnement het afgesloten. Er zijn momenteel drie type simkaarten in omloop, dit zijn de mini, micro en nano simkaarten.

Mini Micro Nano
Lengte 25 mm 15 mm 12,3 mm
Breedte 15 mm 12 mm 8,8 mm

Nano simkaarten worden door de nieuwste telefoons gebruikt. Na deze drie simkaarten bestaat er ook een ‘eSIM’. De nieuwe variant simkaart zit in de telefoon, hierdoor hoef je niet meer zelf de simkaart te plaatsen.

Voordelen en Nadeel van een eSIM

Een eSIM kaart heeft een aantal voordelen over de normale simkaarten. Het grootste voordeel is dat er meerdere ‘profielen’ opgeslagen kunnen worden op de simkaart. Hierdoor kan je je privé en zakelijke nummer gebruiken op 1 telefoon. Een ander voordeel in de nabije toekomst is dat je zeer snel van provider kan veranderen, je hoeft alleen maar een nieuw ‘profiel’ te downloaden en je kan gebruik maken van je abonnement. Naast deze voordelen bestaat er ook een groot nadeel, een eSIM activeren bij T-Mobile kost geld. Als je een nieuwe telefoon koopt, moet je opnieuw de eSIM activeren, voorheen kon je gewoon je simkaart in het toestel stoppen.

Providers & telefoons met eSIM

T-Mobile is de enige provider in Nederland waar je nu een eSIM kan gebruiken. De éénmalige kosten hiervan zijn € 5,06. Zoals eerder vermeld moet je bij een nieuwe telefoon, opnieuw deze kosten betalen. Daarnaast moet je voor twee nummers, twee keer dit bedrag betalen. Ook is er weinig keuze in telefoons die het ondersteunen, zo kan je alleen met een iPhone Xs, iPhone Xs Max of een iPhone Xr de eSIM gebruiken. T-Mobile en andere providers zullen echter in de toekomst meer telefoons ondersteunen. Momenteel hebben andere providers niet duidelijk gemaakt wanneer ze eSIM in Nederland zullen activeren.

Het laatste nieuws

Door: Ronald van Rooijen
13 september 2019
Door: Kevin
29 augustus 2019
Door: Ronald van Rooijen
10 mei 2019

Sim only providers die wij vergelijken