100% onafhankelijk
Alle providers
Goedkoopste abonnementen
Beste vergelijker
Alle abonnementen

Hoe snel internet heb ik nodig?

Supersnel internet is bij normaal gebruik van je mobiele telefoon niet nodig. De meeste Nederlanders hebben ruim voldoende aan een internetsnelheid van 25 Mbit/s. Het is belangrijker dat je internet stabiel is.

Op het moment dat je gebruik maakt van Wifi maakt het niet uit hoe snel het internet in je mobiele abonnement is, je hebt de internetsnelheid van je Wifi verbinding. Wanneer je een sneller thuis internet abonnement hebt en gebruik maakt van een goede Wifi antenne zul je snel internet via Wifi ervaren. Via 4G kun je sneller internetten dan via Wifi.

Verschil providers uitleggen

Waar is snel internet voor nodig?

Voor de meeste mobiele activiteiten is een 4G internetsnelheid van 25 Mbit/s voldoende. Zelfs voor het kijken van filmpjes en het luisteren van muziek is 25 Mbit/s voldoende. Enkel wanneer je filmpjes in full HD of hogere kwaliteit wilt kijken zul je gebaat zijn bij sneller internet. Verder merk je snel internet met het downloaden van bestanden en het bezoeken van grote websites.

Meer over 4G

Bewuste keuze voor internetsnelheid

De meeste Nederlanders hebben voldoende aan 4G internet met 25 Mbit/s. De meeste sim only providers bieden zonder extra kosten sneller internet aan. Het verschil zul je normaliter niet merken. Het is belangrijker dat het internet stabiel is. Op de meeste plekken in Nederland is mobiel internet zeer stabiel. Voornamelijk in minder stedelijke gebieden kan mobiel internet minder stabiel zijn. Alle sim only providers zijn aangesloten op het netwerk van één van de vier mobiele hoofdproviders: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Controleer de dekkingskaart van de mobiele providers om te zien hoe stabiel het mobiele internet bij jou in de buurt is.

Het laatste nieuws

Door: Ronald van Rooijen
13 september 2019
Door: Kevin
29 augustus 2019
Door: Ronald van Rooijen
10 mei 2019

Sim only providers die wij vergelijken