100% onafhankelijk
Alle providers
Goedkoopste abonnementen
Beste vergelijker
Alle abonnementen

Kan ik beter voor een maandelijks opzegbaar sim only contract kiezen?

Abonnementen met een langere looptijd zijn goedkoper per maand dan maandelijks opzegbare sim only abonnementen. In de meeste gevallen is het verschil tussen maandelijks opzegbaar en tweejarige abonnementen één of twee euro per maand. Is maandelijks opzegbaar deze meerprijs waard?

Wat kost maandelijks opzegbaar?

Maandelijks opzegbare abonnementen zijn lang niet bij alle sim only providers beschikbaar. In onderstaande tabel zie je overzichtelijk wat eenjarige abonnementen en maandelijks opzegbare contracten meer kosten ten opzichte van tweejarige abonnementen.

Sim only provider Meerprijs jaarlijks contract Meerprijs maandelijks opzegbaar
Niet beschikbaar € 1,- Meer informatie
Niet beschikbaar € 1,50 Meer informatie
Standaard 1 jarig € 2,- Meer informatie
€ 1,- € 2,- Meer informatie
€ 1,- € 2,- Meer informatie
€ 1,- Niet beschikbaar Meer informatie
€ 1,- Niet beschikbaar Meer informatie
€ 1,- Niet beschikbaar Meer informatie
€ 5,- Niet beschikbaar Meer informatie
€ 1,- Niet beschikbaar Meer informatie

Simyo is de enige sim only provider waarbij tweejarige abonnementen niet beschikbaar zijn. Ze verkopen standaard éénjarige abonnementen en voor maandelijks opzegbaar betaal je € 1,- meer voor bellen en € 1,- meer voor internet. Bij Tele2, KPN en Youfone kost 1 jaar 1 euro meer en maandelijks opzegbaar 2 euro meer.

Advies maandelijk opzegbaar

Over het algemeen kost maandelijks opzegbaar niet veel meer dan tweejarige abonenementen. Meestal is het verstandig om te kiezen voor maandelijks opzegbaar omdat je verbruik gedurende twee jaar waarschijnlijk flink veranderd. Bij kleinere abonnementen is het maandelijks opzegbaar maken van het abonnement relatief duur waardoor je beter voor een langdurig contract kunt gaan.

Als je van jezelf weet dat je te lui bent om weer over te stappen op het moment dat je ergens anders veel goedkoper uit bent dan kun je beter voor een langer contract kiezen. Het is dan onwaarschijnlijk dat je binnen de komende twee jaar weer overstapt naar een ander sim only abonnement. Je kunt dan beter die paar euro per maand besparen.

Het laatste nieuws

Door: Ronald van Rooijen
13 september 2019
Door: Kevin
29 augustus 2019
Door: Ronald van Rooijen
10 mei 2019

Sim only providers die wij vergelijken