100% onafhankelijk
Alle providers
Goedkoopste abonnementen
Beste vergelijker
Alle abonnementen

Providers bieden vaker ook kleinere belbundels aan

De afgelopen jaren is het mobiel verbruik van consumenten verandert, zo bellen consumenten vaak minder & internetten ze vaker. Omdat het gedrag verandert is, passen providers ook de databundels aan die ze aanbieden.

Kleine belbundels bij providers

Vroeger belden veel consumenten met de telefoon, tegenwoordig bellen consumenten vaak niet zo veel meer. Vroeger had je de keuze als consument om een belbundel af te sluiten tot wel 500 belminuten. Dit is nu niet meer het geval, veel sim only providers bieden nu kleinere belbundels aan. Bij veel providers is een belbundel van 300 minuten het grootst, de stap hierna is onbeperkt bellen / SMSen. Daarnaast zijn KPN & T-Mobile kleinere belbundels gaan aanbieden. Voorheen boden de deze providers altijd onbeperkt bellen aan bij grote bundels.

Consumenten verbruiken meer data

Hoewel de belbundels kleiner worden, zijn de databundels aan het groeien. Waarbij je vroeger een ‘grootverbruiker’ was bij 2 GB aan data per maand, is dit nu ongeveer het verbruik van de gemiddelde consument. Dit is ook terug te zien in de databundels die providers aanbieden. Vorig jaar was de grootste databundel, buiten onbeperkt internet, 20 GB terwijl nu de grootste bundel 50 GB is. Momenteel bieden alleen Tele2 & T-Mobile onbeperkt internet abonnementen aan. Tegenwoordig bieden alle providers, behalve Ben, standaard 4G internet aan.

Goedkoopste sim only abonnement voor gemiddeld verbruik

Het gemiddelde verbruik in Nederland is op dit moment 1000 tot 2000 MB aan data en 100 tot 200 belminuten. Alle providers bieden sim only abonnementen aan die voldoen aan dit verbruik. Hieronder is een overzicht met de 3 goedkoopste sim only abonnementen voor klein verbruik. Alle in de onderstaande vergelijking bieden ook 4G internet aan.

BelminutenDatabundelMaandprijs
2001 GB€ 6,-Bestellen
1001 GB€ 6,-Bestellen
1502 GB€ 7,50Bestellen

Het gemiddelde verbruik zal de komende jaren niet sterk stijgen, een databundel van 1000 MB zal niet te klein zijn aan het eind van je contract.

Het laatste nieuws

Door: Marijn
13 september 2019
Door: Kevin
29 augustus 2019
Door: Maarten Preusterink
10 mei 2019

Sim only providers die wij vergelijken