100% onafhankelijk
Alle providers
Goedkoopste abonnementen
Beste vergelijker
Alle abonnementen

Waarom zijn er meer providers dan netwerken?

Als het om mobiele providers gaat, is er genoeg keuze in het aantal sim only abonnementen . Maar als we kijken naar het aantal netwerkbeheerders, zijn er maar 4. Hoe kan dit?

Netwerken in Nederland

In Nederland heeft T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 een eigen netwerk. Deze netwerkproviders hebben hun eigen zendmasten in bezit en beheer. Zij maken dus als enige gebruik van hun eigen netwerk. De overige providers heeft geen eigen netwerk. Zij huren als het ware de zendmasten van deze vier netwerkbeheerders.

Providers per netwerk

Er zijn zoals gezegd veel meer providers dan netwerkbeheerders. KPN en T-Mobile hebben de meeste providers die gebruik maken van hun netwerk. Tele2 heeft haar eigen netwerk, maar wordt na de fusering met T-Mobile gebundeld. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende providers.

T-Mobile netwerk KPN netwerk Vodafone netwerk Tele2 netwerk

Budget providers

MVNO’s zijn providers die een netwerk huren van de netwerkoperatoren. Zij worden vaak ook budget providers genoemd omdat zij lage tarieven aanbieden. Vaak wordt gedacht dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de verbinding. Deze claim klopt niet. Wij hebben uitgezocht waarom budget providers goedkoper kunnen zijn.

Het laatste nieuws

Door: Ronald van Rooijen
13 september 2019
Door: Kevin
29 augustus 2019
Door: Ronald van Rooijen
10 mei 2019

Sim only providers die wij vergelijken